“Buchten anno 1967” de dorpsfilm uit Buchten binnenkort op dvd

Momenteel wordt door filmmaker Paul Cuijpers uit Buchten de laatste hand gelegd aan het digitaliseren en inspreken van een in 1967 in Buchten opgenomen dorpsfilm door de cineast Johan Adolfs.

Schutterij St. Joseph Buchten, in samenwerking met Archief “de Domijnen” van de gemeente Sittard-Geleen, is voornemens om een dvd van deze dorpsfilm uit te brengen. De film duurt 44 minuten en is een prachtige momentopname van personen, die in 1967 deel uitmaakten van het dorpsleven in Buchten.

De film bevat voor veel inwoners beeldfragmenten van familie, medeleerlingen van de lagere school, kennissen, collega’s, etc.
Bijna alle straten met hun bewoners komen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in beeld. Verder zijn er opnames gemaakt van de jongens en meisjes op de speelplaats van de lagere school. Aan het einde van de film volgt een mooie opname van een exercitie-demonstratie van schutterij St. Joseph Buchten op de markt.

De cineast Adolfs maakte tussen 1950 en 1970 ca. 1.500 dorpsfilms, welke inmiddels cultuurhistorische waarde hebben gekregen. Adolfs portretteerde het leven van de gewone man in de naoorlogse jaren.

Geïnteresseerden kunnen vanaf 26 september a.s. de dvd(‘s) bestellen door het bestelformulier in te vullen op de website www.schutterijbuchten.nl van schutterij St. Joseph Buchten of een email te sturen naar info@schutterijbuchten.nl met daarin vermeld de persoons- en adresgegevens alsmede het aantal te bestellen dvd’s.

Voor personen, die niet de mogelijkheid hebben om via deze media een dvd te bestellen bestaat de mogelijkheid om onderstaand bestelformulier in te vullen, uit te knippen en in te leveren bij of op te sturen naar Secretariaat schutterij St. Joseph Buchten, Klein Holtum 23, 6122 EG Buchten.

Bij voldoende vóórinschrijvingen volgt de uitgifte van de dvd op vrijdag 9 november a.s. tijdens een speciale “Buchtese aovend” in het gemeenschapshuis, waarbij deze film voor het eerst wordt vertoond.
Meer informatie over deze “Buchtese aovend” wordt nog bekend gemaakt via de lokale weekbladen en via de website www.schutterijbuchten.nl

De kosten bedragen € 12,95 per dvd, te voldoen bij het afhalen van de dvd. Reserveer nu alvast 9 november aanstaande in uw agenda.Geef een reactie