Buchtense aovend met presentatie DVD en optreden van buuttereedner Ger Frenken

Tijdens een speciale “Buchtese Aovend” op vrijdag 9 november, georganiseerd door onze schutterij, vindt de presentatie plaats van een dvd met daarop een dorpsfilm over Buchten in 1967, welke door filmmaker Paul Cuijpers uit Buchten is gedigitaliseerd en ingesproken.

De “Buchtense Aovend” vindt plaats in het Gemeenschapshuis en begint om 19:30 uur. De avond is gratis toegankelijk.

De vertoonde film duurt 44 minuten en is een prachtige tijdsopname van het leven in Buchten en van personen, die in 1967 deel uitmaakten van het dorpsleven. De film bevat voor veel inwoners beeldfragmenten van familie, kennissen, medeleerlingen van de lagere school, collega’s, etc. Bijna alle straten met hun bewoners komen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in beeld. Verder zijn er opnames gemaakt van de jongens en meisjes op de speelplaats van de lagere school. Aan het einde van de film volgt een mooie opname van een exercitie-demonstratie van schutterij St. Joseph Buchten op de markt.

Tijdens deze avond zullen door een aantal Buchtense personen leuke, humoristische en interessante verhalen over het verenigingsleven uit de 60-er jaren van de vorige eeuw worden verteld.

Tevens is er een optreden van de bekende buuttereedner Ger Frenken gepland met zijn kampioensbuut “De Sjöttekeunigin”.

De dvd is te bestellen via de website www.schutterijbuchten.nl of via een mail naar info@schutterijbuchten.nl met daarin vermeld de persoons- en adresgegevens en het aantal dvd’s. Ook kan een briefje met de peroons- en adresgegevens worden ingeleverd bij het secretariaat, Klein Holtum 23, 6122 EG Buchten of bij “Blie Kinderkadowoonwinkel”, Dorpstraat 69, 6122 CG Buchten.
De uitgifte van de dvd is op vrijdag 9 november a.s. vóór en na de speciale “Buchtese Aovend”. De kosten bedragen € 12,95 per dvd, contant te voldoen bij het afhalen van de dvd(‘s).Geef een reactie