Drumband Schutterij St. Joseph Buchten Limburgs Kampioen

Op zondag 19 november heeft de drumband van Schutterij St. Joseph deelgenomen aan het Mars-Concertconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen te St. Odilienberg.

In de 2e divisie Sectie blaaskorpsen werd als concertwerk Porto Alegre Cha Cha van J.G. Schroen uitgevoerd. Als marcherend werk werd gekozen voor Vlengendaal Mars, eveneens van J.G. Schroen. Onder de bezielende leiding van instructeur John Maassen en tamboer-maître Mathijs Coolen behaalde de muzikanten met een score van 86,42 punten een dikke 1ste prijs met promotie en de Limburgse titel.

De jury beoordeelde deze werken met een score van 86,83 punten voor het concertwerk en 86 punten voor de marcherende uitvoering. Een gemiddelde van 86,42 punten, en dat was goed voor een 1ste prijs met promotie. Daarmee mag de drumband van schutterij St. Joseph Buchten zich tevens Limburgs Kampioen noemen.

Een zeer puike prestatie van onze drumband en instructeur, omdat er slechts een gering aantal extra repetities nodig waren.

De jury sprak lovende kritiek uit over de perfecte marsorde en discipline. Tevens een heel groot compliment tijdens het concertwerk voor de bassoli. De ritmische karakters werden volgens de juryleden ook goed getroffen.

Nadat de jury alle uitslagen bekend had gemaakt, kon ieder korps afmarcheren en kon het feest beginnen. Na terugkeer van het korps met de bus in Buchten werd nog in optocht opgemarcheerd naar café De Bar, waar nog enkele uurtjes feest werd gevierd en waar de uitbaters Paul en Ingrid voor een lekkere hap hadden gezorgd en natuurlijk een goed glas bier.

In een plezierige en ontspannen sfeer werd nog eens teruggeblikt op het concoursoptreden en werd instructeur John Maassen in de bloemetjes gezet. Alle muzikanten, instructeur en tamboer-maître, van harte proficiat.1 reactie

Geef een reactie