In memoriam Huub Janssen

Hub Janssen

Gisteren, zaterdag 15 december, bereikte ons het droevige en slechte bericht, dat onze sjöttevrundj en ere-bestuurslid Huub Janssen is overleden. Huub is 83 jaar oud geworden. De laatste 3 weken was Hub erg ziek en ging zijn gezondheid sterk achteruit.

Huub was een op en top sjot, zeer toegewijd aan onze schutterij. De verdiensten van Huub voor de schutterij St. Joseph zijn legio en groot.

Huub was sinds 1 januari 1955 lid van onze schutterij, bijna 64 jaar derhalve. Hij was eerst lid van de geweerdragers (1955 – 1981). In die tijd was hij ook lid van het exercitiepeloton (tot 1978). In 1981 werd Huub bevorderd tot officier in de rang van luitenant en klom hij met de jaren in rang op tot luitenant-kolonel.

Ook bestuurlijk was Huub erg actief. Hij was 35 jaar lang penningmeester (1961 – 1996) en bewaakte de financiën van de schutterij op een voortreffelijke en kundige manier. Na het beëindigen van zijn bestuurslidmaatschap werd hij benoemd tot ere-bestuurslid.

Voor zijn vele verdiensten is Huub diverse malen onderscheiden. Zo ontving hij in 1992 een koninklijke onderscheiding in de “Orde van Oranje-Nassau”. In 2002 werd hij schutbroeder in de Edele Eedbroederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Ook ontving hij in 2002 de Gouden Draagmedaille met kroontje van de Oud Limburgse Schuttersfederatie.

We zijn Huub ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor onze schutterij heeft gedaan.

De plechtige uitvaartdienst met schutterseer, gevolgd door een crematie, zal plaatsvinden op zaterdag 22 december
a.s. om 10:30 uur in de parochiekerk van de H. Catharina te Buchten.Geef een reactie