In memoriam Sjeer Cremers

Maandag 2 september, bereikte ons onverwachts het droevige en slechte bericht, dat onze sjöttevrundj en
generaal

SJEER CREMERS

vrij plotseling is overleden.

Sjeer is 84 jaar oud geworden. Hoewel Sjeer de laatste dagen erg ziek was, heeft het bericht over zijn dood ons volkomen verrast.
Een enorm verlies voor onze vereniging.

Sjeer was een op en top sjöt, een geweldig toegewijd en gedreven lid van onze schutterij. De verdiensten van Sjeer voor de schutterij St. Joseph zijn legio en groot. Sjeer was sinds 1962 lid van onze schutterij, dik 57 jaar derhalve. Hij was begonnen als lid van de geweerdragers en in die tijd was hij ook lid van het exercitiepeloton. Na vele jaren als geweerdrager werd Sjeer bevorderd tot officier in de rang van 2e luitenant en klom hij met de jaren in rang op tot hij in 2009 vanwege zijn vele verdiensten voor onze schutterij werd bevorderd tot generaal.

Bij de opbouw en realisatie van ons Sjöttehoês in 2001 was Sjeer één van de drijvende krachten en in de jaren erna was hij als kartrekker en mede-beheerder vooral belast met onderhoudswerkzaamheden.

Als zeer goede schutter heeft Sjeer 12 jaar lang de rol van buksmeester vervult en het beheer en onderhoud van de schuttersbuks voor zijn rekening genomen.

Verder was hij bij alle evenementen, schutters- en jubileumfeesten paraat als watertechnicus en toiletspecialist. En tot slot mogen we niet onvermeld laten, dat Sjeer vele jaren een gedreven lid was van de oud-ijzerploeg, die jaarlijks met grote inzet veel geld voor de verenigingskas verdient.

Voor zijn vele verdiensten is Sjeer diverse malen onderscheiden. Zo ontving hij in 2007 een koninklijke onderscheiding in de “Orde van Oranje-Nassau”. In 2012 werd hij benoemd tot schutbroeder in de Edele Eedbroederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Ook ontving hij in 2012 bij gelegenheid van zijn 50-jarig lidmaatschap de Gouden Draagmedaille met kroontje van de Oud Limburgse Schuttersfederatie.

We zijn Sjeer ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor onze schutterij heeft gedaan.

De plechtige uitvaartdienst met schutterseer, gevolgd door een crematie, zal plaatsvinden op dinsdag 10 september
a.s. om 10:30 uur in de parochiekerk van de H. Catharina te Buchten.Geef een reactie