Ivo Poulsen nieuwe koning

Traditioneel op de 3de zaterdag in september vond het jaarlijkse koningsvogelschieten plaats van schutterij St. Joseph Buchten.
Allereerst werd om 13.15 uur met de gehele schutterij de Beschermheer Remie Lebens met eega Sylvia aan huis afgehaald. Vervolgens werden ook pastoor Houwman en het aftredende koningspaar Fred Raven en Alma Janssen aan huis opgehaald. Daarna ging het richting Sjöttehoes op sportpark “Het Anker”. Daar werden de aanwezigen welkom geheten door voorzitter Henk Merry.

Nadat de koning Fred Raven van zijn koningszilver was ontdaan en ook de jeugdkoning van 2016, Wessel Michiels, zijn koningsplaat had ingeleverd, sprak pastoor Houwman een openingsgebed en bad broedermeester Theo Gijsen voor een sportieve wedstrijd zonder ongelukken.
Daarna kon de strijd losbarsten en werd om 14.30 uur begonnen met het schieten op een fiere koningsvogel, hoog in de lucht.

In rap tempo werd de rode kring rond de koningsvogel weg geschoten en met het vorderen van de tijd steeg ook de spanning. Ondertussen was ook de publieke belangstelling flink toegenomen.
In de finale waren er nog 5 schutters, die er vol voor gingen. Uiteindelijk was het Ivo Poulsen, die zich het meest gelukkig toonde en zich daarmee tot nieuwe koning van de schutterij schoot. Ivo zal samen met zijn partner Mirna Pörteners het nieuwe koningspaar voor het jaar 2017 vormen.

Geef een reactie

Activiteiten
foto impressie