Ivo Poulsen wederom koning van St. Joseph

Schutterij St. Joseph Buchten hield traditioneel op de 3de zaterdag in september haar jaarlijkse koningsvogelschieten. Zoals de traditie voorschrijft, werden allereerst met de gehele schutterij Beschermheer Remie Lebens met eega Sylvia, pastoor Houwman en het aftredende koningspaar Ivo Poulsen en Mirna Pörteners aan huis opgehaald. Daarna werd koers gezet richting Sjöttehoes. Daar werden de genodigden, supporters en andere belangstellenden welkom geheten door voorzitter Henk Merry.

Nadat de koning Ivo Poulsen van zijn koningszilver was ont-daan en ook de jeugdkoningin van 2017, Amy Dohmen, haar koningsplaat had ingeleverd, sprak pastoor Houwman een openingsgebed en bad broedermeester Theo Gijsen voor een sportieve wedstrijd zonder ongelukken.

Daarna kon de strijd losbarsten en werd er begonnen met het schieten op een mooie koningsvogel, hoog in de lucht. Er meldden zich 16 schutters onder de buks. In een gestaag tem-po werd de rode kring rond de koningsvogel weg geschoten. Uiteindelijk was het Ivo Poulsen, die de koningsvogel bij het 141e schot naar beneden knalde en daarmee zijn koningschap continueerde. Ivo zal volgend seizoen samen met zijn moeder Lil Poulsen het nieuwe koningspaar voor het jaar 2018 vormen. We wensen hen beiden reeds veel succes, maar zeker ook heel veel plezier in hun koningsjaar.

Natuurlijk schoten ook de jeugdleden van de schutterij op een koningsvogel, maar dan voor de titel Jeugdkoning van de schutterij. Er werd geschoten met de windbuks, op een mooie jeugdkoningsvogel. Er waren 5 kandidaten.

Het werd een felle strijd, waarbij ze alle 5 hun best deden om de koningsplaat los te schieten.

Geef een reactie

foto impressie