Patroonsfeest met keizersinstallatie in Buchten

Op zondag 17 maart jl. vierde schutterij St. Joseph Buchten, samen met Fanfare St. Jozef, haar jaarlijkse Patroonsfeest. Op deze heuglijke dag vond tevens de installatie van het nieuwe keizerspaar van de schutterij plaats.

Onder een stralende zon werd de dag om 10:15 uur begonnen met het aan huis afhalen van Beschermheer Remie Lebens met echtgenote Sylvia en Jeugdkeizer Wessel Michiels.

Vervolgens werd de weg voortgezet naar het nieuw te installeren keizerspaar Ivo Poulsen en Mirna Pörtners. Zij werden vergezeld door de nieuw te installeren officieren Thei Heijnen en Frans Beaumont.

Nadat eenieder zijn plek binnen de schutterij had gevonden, werd ons nieuwe koningspaar Roy van Neer en Bo Buscher opgehaald, dat zich op deze zonnige dag voor het eerst aan de Buchtense gemeenschap presenteerde.

Om 11.00 uur stond een gezamenlijke koffietafel gepland voor de leden van de schutterij en fanfare. In het kader van de keizersinstallatie waren er dit jaar ook de keizers(paren) van de schuttersbond, waartoe onze schutterij behoort, en diverse genodigden bij de koffietafel aanwezig. Nadat de inwendige mens goed was verzorgd, kon iedereen zich opmaken voor de plechtige H. Mis in het kader van het Patroonsfeest.

Tijdens deze mis vond allereerst de installatie plaats van onze twee nieuwe officieren, Thei Heijnen en Frans Beaumont. Daarna werden op een plechtige en indrukwekkende wijze Ivo Poulsen en Mirna Pörteners door pastoor Houwman, OLS-moderator Heemels, OLS-president Ger Koopmans, burgemeester Sjraar Cox, beschermheer Remie Lebens en broedermeester Theo Gijsen tot nieuw keizerspaar van schutterij St. Joseph geïnstalleerd.

Na de Heilige Mis vond op een mooie en waardige wijze een dodenherdenking op het kerkhof plaats, waarbij door een trompetspeler van de schutterij de “Last Post” werd geblazen en door de fanfare een mooi muziekstuk ten gehore werd gebracht..

Vervolgens was er een receptie voor ons nieuwe keizerspaar en het nieuwe koningspaar. Bij deze gelegenheid werd ook onze jubilaris Henk Merry in het zonnetje gezet, vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap, waarvan 23 jaar als voorzitter.

Ook jeugdkoning Syb van Nuil mocht natuurlijk plaatsnemen achter de receptietafel. Daarnaast werden de nieuwe officieren Thei en Frans in het zonnetje gezet.

Zij allen konden genieten van een zeer druk bezochte receptie. Na afloop werd er nog enkele uurtjes in een gezellige sfeer nagekaart.

De leden van de schutterij kunnen dus trots terugkijken op een zeer geslaagd Patroonsfeest en een mooie Keizers- & Koningsreceptie.1 reactie

  • Maria

    Fijn dat de Schutterij St. Joseph Buchten een Keizers paar heeft en weer een prachtig Koningspaar voor 2019.
    We zijn trots op zo,n mooi korps . Veel succes !!!
    Maria Wiel Bongers

Geef een reactie