Schutterij St. Joseph Buchten neemt deel aan militaire Taptoe

Op zaterdag 9 juni 2018 organiseert schutterij St. Joris Wessem een militaire taptoe op het Marktplein in Wessem. Het programma met 6 regionale muziekkorpsen start om 19.00 uur. De entree is gratis.

Programma en deelnemende korpsen
De taptoe wordt mede mogelijk gemaakt door een zestal regionale muziekkorpsen. Zij presenteren zich om 19.30 uur op het Marktplein en verzorgen aansluitend allen een showoptreden van ca. 20 minuten per korps. De navolgende korpsen zijn aanschouwen:

1. Klaroenkorps schutterij Sint Joris Wessem
2. Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht Wessem
3. Drumband schutterij Sint Severinus Grathem
4. Schutterij Sint Joseph Buchten
5. Jachthoornkorps Sint Salvius Limbricht
6. Pipersociety Castle D’Aldenghoor Haelen

Steroptocht
Voorafgaand aan het showprogramma, omstreeks 19.00 uur, trekken de deelnemende korpsen vanaf het Van Horneplein in Wessem via twee verschillende routes naar het Marktplein. Één route gaat via de Burgemeester Joostenlaan, Kloosterlaan en Steenweg naar het Marktplein, de andere route bereikt het Marktplein via de Wallenstraat, Maasboulevard en Maasstraat.

Gezamenlijke afsluiting
Na afloop van het showprogramma, omstreeks 22.00 uur, sluiten de deelnemende korpsen de taptoe op spectaculaire wijze gezamenlijk af.

Bezoekersinformatie
De taptoe is voor bezoekers gratis toegankelijk. Drinken en eten zijn tegen betaling verkrijgbaar op het taptoeterrein. Langs het taptoeterrein zijn er uitsluitend staanplaatsen beschikbaar. Mensen die graag willen zitten alsmede mensen die slecht ter been zijn, worden geadviseerd zelf een stoeltje mee te nemen.

In de nabijheid van Marktplein is voldoende ruimte om fietsen te parkeren (onbewaakt). Bezoekers die met de auto komen, parkeren deze het beste in een van de straten rondom het Marktplein.

Kijk voor informatie over de taptoe ook op onze speciale facebookpagina

 Geef een reactie