Wessel Michiels jeugdkeizer, Amy Dohmen jeugdkoningin

Ook de jeugdleden hebben dit jaar weer geschoten voor de titel Jeugdkoning van de schutterij.

Daarbij deed zich het unieke feit voor, dat er een jeugdkeizer kon komen. Wessel Michiels had immers de voorgaande 2 jaren de jeugdkoningsvogel afgeschoten en kon dus dit jaar jeugdkeizer worden.
De jeugd schoot niet op een koningsvogel hoog in de lucht, maar op een schietkast en met een windbuks. Er waren 7 kandidaten. Het werd een felle strijd, waarbij elke ronde de spanning natuurlijk steeds meer toenam, naarmate de jeugdkoningsvogel verder werd los geschoten. Uiteindelijk was het wederom Wessel Michiels, die met een welgemikt schot voor het 3de opeenvolgende jaar het laatste restje van de plaat los schoot en daarmee jeugdkeizer werd. Hij werd gehuldigd met een grote beker.

Omdat Wessel jeugdkeizer was geworden, kon vervolgens door de jeugdleden opnieuw worden geschoten op een nieuwe jeugdkoningsplaat voor de titel Jeugdkoning. Wederom werd door de 6 kandidaten een felle strijd geleverd, waarbij ze alle 6 hun best deden om de koningsplaat los te schieten. En deze keer was het niet minder spannend. Na een lange en spannende strijd was het Amy Dohmen, die de koningsplaat naar beneden liet vallen. Daarmee werd Amy de eerste Jeugdkoningin van schutterij St. Joseph Buchten. Wederom een uniek feit. Ze werd gehuldigd met een grote beker en een mooi zilveren koningsschild.

Wessel Michiels, jeugdkeizer en Amy Dohmen, jeugdkoningin
Wessel Michiels, jeugdkeizer en Amy Dohmen, jeugdkoningin

Geef een reactie

Activiteiten
foto impressie