Wil Michiels koning Schutterij St. Joseph Buchten

Traditioneel op de 3de zaterdag in september vond het jaarlijkse koningsvogelschieten plaats van schutterij St. Joseph Buchten.

Allereerst werd met de gehele schutterij de Beschermheer Remie Lebens met eega Sylvia aan huis afgehaald. Vervolgens werden ook pastoor Houwman en het aftredende koningspaar Roy van Neer en Bo Buscher en ons keizerspaar Ivo Poulsen en Mirna Pörteners aan huis opgehaald. Daarna ging het richting Sjöttehoes op sportpark “Het Anker”. Daar werden de aanwezigen welkom geheten door voorzitter Henk Merry.

Nadat de koning Roy van Neer van zijn koningszilver was ontdaan en ook de jeugdkoning van 2019, Syb van Nuil, zijn koningsplaat had ingeleverd, sprak pastoor Houwman een openingsgebed en bad broedermeester Theo Gijsen voor een sportieve wedstrijd zonder ongelukken. Daarna kon de strijd losbarsten en werd begonnen met het schieten op een fiere koningsvogel, hoog in de lucht.

In rap tempo werd de rode kring rond de koningsvogel weg geschoten en met het vorderen van de tijd steeg ook de spanning. In de finale waren er nog 2 schutters, die er vol voor gingen. Uiteindelijk was het Wil Michiels, die zich het meest gelukkig toonde en zich daarmee tot nieuwe koning van de schutterij schoot. Wil zal samen met zijn vrouw Helene het nieuwe koningspaar voor het jaar 2020 vormen.

Bij de jeugd mag Mart Tholen zich dit jaar jeugdkoning van Schutterij St. Joseph noemen.Geef een reactie