Schutterij St. Joseph Buchten presenteerde haar nieuwe koningspaar

Op zondag 18 maart j.l. vierde schutterij St. Joseph haar jaarlijkse Patroonsfeest, samen met fanfare St. Jozef.

Traditioneel bezochten beide verenigingen eerst de Patroonsmis, die muzikaal werd opgeluisterd door de leden van de fanfare. Na afloop van de H. Mis vond op een plechtige en waardige wijze een indrukwekkende dodenherdenking op het kerkhof plaats.

Door de slechter weersomstandigheden vond er dit jaar geen rondgang door het dorp plaats. Ons nieuwe koningspaar Ivo en Lil Poulsen zullen we nu tijdens Koningsdag aan de inwoners van Buchten presenteren.

Na de dodenherdenking was er voor de leden van de schutterij en de fanfare een goed verzorgde koffietafel, eveneens een traditie van vele jaren.

’s Middags werd door de schutterij ‘n receptie gehouden t.g.v. het nieuwe koningspaar Ivo en Lil Poulsen, maar ook voor jeugdkeizer Wessel Michiels en jeugdkoning Noud Heuvelmann.

Tevens werd deze receptie gebruikt om onze drumband te huldigen. De drumband van schutterij St. Joseph Buchten behaalde onder leiding van instructeur John Maassen en tambour-maître Mathijs Coolen op 19 november 2017 de kampioenstitel op Limburgse Kampioenschappen en tijdens de Nederlandse Kampioenschappen op 20 januari jl. werd de drumband maar liefst dubbel Nederlands Kampioen, zowel marcherend als concerterend

Bovendien werden nog een 3-tal jubilarissen worden gehuldigd, die de receptietafel zullen completeren. Dat waren Thei Heijnen, die reeds 65 jaar drumbandlid is van de schutterij; Hub Niemans, die zijn 40 jarig lidmaatschap viert en Paul Römkens, die inmiddels 25 jaar trouw lid is van onze vereniging.

Zij allen konden genieten van een druk bezochte receptie. Na afloop werd er nog enkele uurtjes in een gezellige sfeer nagekaart, waarbij de plezierige stemming goed op peil werd gehouden door de sfeervolle muziek van DJ Stuc. We kijken dus terug op een zeer geslaagd Patroonsfeest en receptie.Geef een reactie